Download de checklist Kredietaanvraag

Combinatievoetbal bij de AFM..?

Geschreven door:
Klaas Hoekstra

Zo af en toe bij het genieten van een goede pot voetbal, valt de term combinatievoetbal wel eens bij de commentatoren. Meestal in die zin, dat een ploeg er in slaagt elkaar te vinden, en dan uiteindelijk één of meerdere keren weet te scoren. Als de wedstrijd saai is, dwalen mijn gedachten wel eens af naar andere onderwerpen, bijvoorbeeld naar de combi AFM en Rentederivaten. En dan valt bij mij de term combinatievoetbal wel eens, echter niet in positieve zin van het woord. Dat brengt mij tot het volgende:

Wat de laatste weken publiekelijk bekend is geworden over de aanpak van de AFM bij het rentederivatendossier, tart elke beschrijving. Het is niet te geloven wat een rampenplan zich hier heeft voltrokken. Onervaren medewerkers met nauwelijks kennis van zaken, incomplete dossiers, die ook nog eens te weinig tijd krijgen om zich goed in de dossiers te verdiepen. 

Wat een betreurenswaardige combinatie, laat staan dat hier überhaupt wordt gescoord...

Laten we niet vergeten dat er bij vele derivatendossiers fouten zijn gemaakt door banken, die ondernemers veel geld hebben gekost. Juist bij een beroepsgroep die voor een groot deel met overheidssteun (ABN Amro, ING en SNS) overeind is gehouden, is deze handelswijze moeilijk te verteren. Van de AFM naast de DNB als financiële watchdogs mogen we toch meer verwachten dan wat er nu boven water is gekomen? 

Kortom, AFM kwijt u zich van uw taak, en vel een eerlijk, verifieerbaar oordeel over de (wan)prestaties van banken in deze dossiers, en zorg ervoor dat degenen die er recht op hebben, ook daadwerkelijk worden gecompenseerd.

Oh ja AFM, dit jaar nog afhandelen graag!

Meer publicaties: